De Lekkere Tekst
 
Teksten vacatures

Bespaar kostbare tijd met creatieve vacatureteksten

Als ondernemer of uitzendkantoor heb je ongetwijfeld al je handen vol met allerlei administratieve en commerciŽle taken, personeel zoeken, loonverwerking, enzovoort. Zodra er een vacature openstaat, betekent dat meteen ook: stress. Je komt handen tekort. Hoe sneller die witte raaf gevonden wordt, hoe beter. Maar dan moet je wel nog even die vacaturetekst verzinnen en online zetten.

Helaas schud je creatieve vacatureteksten niet zomaar uit je mouw.

 

 

Vergeet traditionele vacatureteksten, spring uit de massa!

 
VDAB, Indeed, StepStone, Monsterboard, … ze worden overstelpt met vacatureteksten. En meestal zijn ze allemaal gelijkaardig:
 
Saai
 
Saaier
 
Saaist
 
Bij de omschrijving van een job lees je een opsomming van bevelen:
 
 • Je bent …
 • Je moet …
 • Je kan …
 
Onder het profiel van de kandidaat worden de herhalingen nóg storender:
 
 • Je bent …
 • Je hebt …
 • Je bent …
 • Je hebt …
 • Je bent …
 
Daar word je, als sollicitant, niet meteen vrolijk van. Toch?
 
 

Een wervende vacaturetekst werpt vruchten af

 
Een aantrekkelijke, creatieve vacaturetekst moet wervend zijn. Hij moet de kandidaat meteen een concreet beeld geven hoe zijn werkdag er de komende maanden of jaren zal uitzien. De tekst moet hem prikkelen om aan zijn laptop te schuiven en meteen die verdomd goeie cv te sturen. Jij wil toch ook die talentvolle medewerker overtuigen? Dus waarom niet dat extra beetje aandacht besteden aan de teksten voor je website?
 
 

Wat is een goede vacaturetekst?

 
Stel, je zoekt personeel voor je kinderdagverblijf en je maakt een vacaturetekst op.
 
Met welke versie rond het aanbod van de job denk jij het meest kandidaten te kunnen aanspreken?
 
 

Versie A:

Je krijgt een dienstverband van 8 à 16 uur per week. Dit kun je aanvullen door in de schoolvakanties hele dagen te werken. Je werkt in een inspirerende en professionele werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Je wordt ondersteund door een leidinggevende en collega’s. Je krijgt een salaris conform de cao Kinderopvang (schaal 6). Je krijgt goede arbeidsvoorwaarden en diverse mogelijkheden om jezelf te ontplooien tot professional door middel van scholing of deelname in verschillende werkgroepen.”
 
 

Versie B:

Elke dag in ons kinderdagverblijf is bijzonder. Geen enkele dag is dezelfde. Hierdoor krijg je genoeg variatie in je werk. We hechten veel belang aan een leuke en gezellige sfeer. Open communicatie is hierbij een must. Je komt terecht in een inspirerende en professionele werkomgeving waarin eigen inbreng erg wordt gewaardeerd. Je kan rekenen op een gepast salaris, conform de cao Kinderopvang (schaal 6). Daarnaast krijg je een voorrangsregeling voor je eigen kinderen, een reiskostenvergoeding en ontelbare mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Ben jij de pedagogisch medewerker die onze kinderen willen knuffelen?
 
 

Een pakkende vacaturetekst laten schrijven

 
Heb je geen kaas gegeten van creatieve vacatureteksten? Laat het aan een professionele tekstschrijver over.
 
Het levert je heel wat voordelen op:
 
 • Meer tijd voor andere essentiële zaken.
 • Focus op je corebusiness.
 • Een aantrekkelijk imago.
 • Een knap staaltje employer branding.
 • De juiste kandidaat (liever vandaag dan morgen).